Potrebno je:
50 gr kvasca,1 kašika šećera,2 dl mleka,
50 ml jogurta,3 kašike ulja,400 gr brašna,
kašičica soli.Premaz:50 gr maslaca,puna
šolja iseckanog peršuna i bosiljka(možete
premazati i pestom sosom).
Priprema:u činiju staviti kvasac,šećer,1 ka
šiku brašna i malo mleka,promešati i osta
viti da se kvasac aktivira(6-7 minuta).
Dodati ulje,jogurt,ostatak mleka,pa zatim
brašno i so,te zamesiti testo.Namazati ga
uljem,pokriti i ostaviti oko 30 min da dvo
struko naraste.Tada ga razviti debljine oko
1 cm,premazati smesom maslaca,bosiljka i
peršuna.Zaviti u rolnu,preneti u kuglof(može
i na običnu tepsiju),ostaviti još 20 min da
poraste,pa peći na 200'C oko 30 min.
50 gr kvasca,1 kašika šećera,2 dl mleka,
50 ml jogurta,3 kašike ulja,400 gr brašna,
kašičica soli.Premaz:50 gr maslaca,puna
šolja iseckanog peršuna i bosiljka(možete
premazati i pestom sosom).
Priprema:u činiju staviti kvasac,šećer,1 ka
šiku brašna i malo mleka,promešati i osta
viti da se kvasac aktivira(6-7 minuta).
Dodati ulje,jogurt,ostatak mleka,pa zatim
brašno i so,te zamesiti testo.Namazati ga
uljem,pokriti i ostaviti oko 30 min da dvo
struko naraste.Tada ga razviti debljine oko
1 cm,premazati smesom maslaca,bosiljka i
peršuna.Zaviti u rolnu,preneti u kuglof(može
i na običnu tepsiju),ostaviti još 20 min da
poraste,pa peći na 200'C oko 30 min.