Potrebno je:
30 gr svežeg kvasca,3 kašike šećera,
2 dl mleka,2 dl kisele pavlake,prstohvat
soli,2 jaja,korica limuna,vanila,3 kašike
ulja i oko 600 gr brašna.
Priprema:izmrviti kvasac,dodati 1 kašiku
šećera,1 kašiku brašna,1 dl toplog mleka.
Ostaviti 5 min da se kvasac aktivira.
Dodati 1 jaje i jedno žumance,pavlaku,
ostatak mleka,limun,vanilu,ulje,promeša-
ti pa dodati šećer i brašno i mesiti testo.
Napraviti kuglu,premazati uljem i ostaviti
30 min da dvostruko naraste.
Podeliti testo na 16 delova,svaki deo ra-
zvući oblik elipse,staviti čokoladni krem,
preklopiti,iseći prema priloženoj slici i uviti.
Staviti u tepsiju papir za pečenje,ređati kifle,
premazati preostalim belancem,pustiti da
još malo narastu.Peći na 190'C oko 25 min.
Posuti šećerom u prahu.