среда, 26. децембар 2018.

PANJ TORTA SA GRILIJAŽOM

Ova torta izuzetnog ukusa pravi
se brzo,ako se dobro organizujete.
Zato ću je prikazati po fazama.
1.Fil:Umutiti 4 jaja sa 250 gr šećera pa
kuvati na pari dok se zgusne a tada doda
ti 60 gr čokolade za kuvanje.Mešati dok
se čokolada istopi pa ohladiti.
2.Fil :na širem tiganju istopiti 150 gr šećera
(mešati) a tada dodati 150 gr mlevenih oraha.
Brzo sve izmešati pa raširiti na tacnu podma
zanu uljem.Ohladiti, pa samleti ili istucati.
3.Testo:penasto umutiti 6 belanaca,postepeno
dodajući 6 kašika šećera i na kraju jedno po
jedno 6 žumanaca.Isključiti mikser pa lagano
umešati 2 kašike brašna,12 kašika mlevenih
oraha i 40 gr narendane čokolade.
Tepsiju(oko 43x33cm) obložiti papirom za
pečenje,izliti testo i peći oko 15 min na 190'C.
Pečeno testo staviti na vlažnu platnenu salve
tu i uviti u rolat dok se ohladi.
U međuvremenu umutiti 250 gr maslaca pa mu
postepeno dodavati kuvani fil i na kraju dodati
mleveni grilijaž.Odviti rolat,bogato ga namazati
filom i urolati.Rolat takođe premazati filom i
ukrasiti po želji.Uživajte!


Čarolije Nanine kuhinjice - kliknite

Čitaoci


Stari most