Potrebno je:
500 gr krupnog pasulja(tetovca),500gr
crnog luka,300 gr dimljene slanine(ili
suva rebra,kobasice...pančete),suvi
začini,so,biber,sok paradajza,200 gr
suvih šljiva,3 lovorova lista.
Priprema:staviti pasulj u hladnu vodu,
pa kad prokuva,kuvati desetak min.
pa ocediti vodu.Na malo ulja propržiti
meso,dodati pasulj,naliti toplom vodom,
staviti lovor i kuvati dok omekša.
U međuvremenu luk iseći na rebarca
i pržiti da požuti.Dodati sok paradajza,
začine(ja sam dodala 3 kašike ajvara).
U vatrostalnu posudu staviti polovinu
kuvanog pasulja,uprženi luk a zatim i
drugu polovinu pasulja.Šljive poređati
po ivici,u sredinu meso.Zaliti tečnošću
iz pasulja da pokrije sve.Staviti u rernu
da se zapeče na 200○C oko 40 min.