среда, 25. јул 2018.

CARSKO MESO

Potrebno je:
500 gr telećih šnicli(debljine oko 1cm)
ili više,po želji.2 dl pavlake za kuvanje,
2 čena belog luka,2 kašike seckanog
peršuna,so,biber,malo ulja.
Priprema:
šnicle posoliti,pobiberiti,uvaljati u bra
šno i kratko pržiti na zagrejanom ulju.
Po par minuta sa obe strane.
U vatrostalnu tepsiju poređati polovi
nu šnicli,posuti peršunom i belim lu-
kom ,pa staviti drugi red šnicli.U ulje
od prženja sipati 2 dl vruće vode,pro
mešati pa preliti preko šnicli.Dodati
pavlaku za kuvanje,poklopiti alumi-
nijumskom folijom i peći na temp.
200'C oko 60 min.Meso je sočno i
ukusno.Služiti sa salatom ili uz pri-
log(krompir,pirinač,grilovano povrće)

Čarolije Nanine kuhinjice - kliknite

Čitaoci


Stari most