понедељак, 30. јул 2018.

TORTA SA PIŠKOTAMA

Potrebno je:
300 gr piškota,7 jaja,250 gr šećera u prahu,
250 gr maslaca,200 gr čokolade za kuvanje.
Preliv: 200 gr mlečne čokokade,5 kašika ulja.
Umutiti penasto jaja sa šećerom u prahu i
kuvati na pari oko 10 min.Skloniti sa pare
pa dodati usitnjenu čokoladu i mešati dok
se čokolada ne otopi.Ostaviti da se
prohladi,povremeno promešati.
Umutiti maslac,pa stalno muteći dodavati
smesu od čokolade i jaja.
Okrugli kalup obložiti po dnu i ivicama piško
tama umočenim u malo mleka.Sipati čokola
dni krem,poravnati.Prohladiti i preliti glazu
rom.Otopiti čokoladu sa uljem na pari pa
preliti tortu.Za letnju varijantu torte,umesto
čokoladnog preliva,može se premazati
šlagom od umućene pavlake.

Čarolije Nanine kuhinjice - kliknite

Čitaoci


Stari most