среда, 25. јул 2018.

GULAŠ ,ukusna klasika

Potrebno je:
300 gr teletine(junetine,piletine),
2 glavice crnog luka,2 čena belog luka,
2 manje šargarepe,2-3 krompira,
sok paradajza,kocka za supu,peršun,
so,biber,1 kašika brašna,3 kašike ulja.
Priprema:
Zagrejati ulje pa spustiti meso isečeno
na kockice.Pržiti da malo porumeni
(7-8 min),Dodati luk sitno iseckan i
šargarepu.Pržiti zajedno, kratko,dok
luk požuti,dodati krompir isečen na kocke
i vruću vodu,da bude npr.5 cm iznad po
vrća.Kad prokuva smanjiti temp i pustiti
da lagano krčka.Povremeno promešati.
Kad krompir omekša,dodati 2 dl soka
od paradajza,kocku,so,biber.
Brašno razmutiti sa malo vode,dodati
sitno seckani peršun i beli luk i dodati u
gulaš.Kuvati još par minuta.Gulaš je baš
ukusan a i zdravo je pojesti nešto"kašikom".

Čarolije Nanine kuhinjice - kliknite

Čitaoci


Stari most