Potrebno je:
podloga:300 gr mlevenog plazma keksa,
120 gr otopljenog maslaca,sok jedne po-
morandže.
Fil:500 gr krem sira,150 gr šećera u prahu,
500 gr slatke pavlake.
Preliv:300 gr malina,150 gr šećera,1 dl vode
3 kašike gustina(kukuruzni skrob).
Priprema:pomešati keks,maslac i sok po-
morandže.U svaku teglicu(ili čašu) staviti
sloj debljine oko 2 cm.i hladiti u frižideru.
Krem sir mutiti sa šećerom u prahu pa do-
dati umućenu skatku pavlaku.Rasporediti
sloj fila preko podloge i opet hladiti u friži
deru.Sve se ovo brzo ohladi.
Preliv:u šerpu staviti šećer, maline i vodu.
Kuvati desetak minuta pa dodati gustin
razmućen sa malo vode.Kuvati da se malo
zgusne,stalno mešajući.Prohladiti pa stavi-
ti preko sira.Ukrasiti svežim voćem,dobro
rashladiti i služiti.
podloga:300 gr mlevenog plazma keksa,
120 gr otopljenog maslaca,sok jedne po-
morandže.
Fil:500 gr krem sira,150 gr šećera u prahu,
500 gr slatke pavlake.
Preliv:300 gr malina,150 gr šećera,1 dl vode
3 kašike gustina(kukuruzni skrob).
Priprema:pomešati keks,maslac i sok po-
morandže.U svaku teglicu(ili čašu) staviti
sloj debljine oko 2 cm.i hladiti u frižideru.
Krem sir mutiti sa šećerom u prahu pa do-
dati umućenu skatku pavlaku.Rasporediti
sloj fila preko podloge i opet hladiti u friži
deru.Sve se ovo brzo ohladi.
Preliv:u šerpu staviti šećer, maline i vodu.
Kuvati desetak minuta pa dodati gustin
razmućen sa malo vode.Kuvati da se malo
zgusne,stalno mešajući.Prohladiti pa stavi-
ti preko sira.Ukrasiti svežim voćem,dobro
rashladiti i služiti.