недеља, 27. мај 2018.

POGAČA"ITALIJA"

Potrebno je:
Testo:1 kocka svežeg kvasca
/ili 10 gr suvog/
1 kašika šećera
1 kašičica soli
2 jaja
2 dl jogurta sobne temp.
2 dl toplog mleka
50 ml ulja
750 gr brašna
Fil:
200 gr spanaća
100 gr feta sira
3-4 kašike ajvara
Priprema:staviti kvasac u toplo mleko
dodati šećer i osraviti 5 minuta.
Dodati jaja,ulje,jogurt pa zamesiti
testo.Površinu premazati uljem,po-
kriti i ostaviti da dvostruko naraste.
Premesiti testo pa podeliti na 5 delova.
Prvi deo razviti u krug veličine tepsije
/npr.28 cm/ i staviti na papir za pečenje.
Premazati spanaćem/koji se predhodno
obari,dobro ocedi i začini).Staviti drugo
testo,premazati sirom,zatim testo i pre-
mazati ajvarom.Staviti četvrtu koru pa
na sredini označiti krug čašom.Oštrim
nožem iseći testo na 12 delova,od ivice
do kruga obeleženog čašom.Pažljivo
uvijati dva po dela od unutra prema napo
lju,dva uvrtaja.Od petog dela napraviti
mali krug,napraviti tupom stranom noža
mala udubljenja pa staviti izmedju po
malo preostalog fila.Premazati jajetom
Umućenim sa malo mleka,još malo
ostaviti da naraste pa peći na 200'C 30'

Čarolije Nanine kuhinjice - kliknite

Čitaoci


Stari most