Potrebno je:
za palačinke:
250 gr brašna
2 jaja
2 kašike ulja
1 dl mleka
oko 2 dl vode
prstohvat soli
Fil:400 gr mlevenog mesa
1 veća glavica crnog luka
2 čena belog luka
1 paradajz sitno iseckan
/ili 2-3 kašike kečapa/
2 kašike sitno seckanog peršuna
so,biber,suvi začin po ukusu i
prezlo.plus 2 jaja za pohovanje
Priprema:
Ispržiti palačinke.U šerpu staviti malo
ulja,dodati meso i kratko pržiti.Zatim
dodati crni i beli luk,te paradajz i zači
ne.Sipati oko 2,5 dl vode i krčkati oko
15 min.Skloniti sa ringle pa dodati
3-4 kašike prezla.
Na sredinu palačinke staviti po kašiku
fila,saviti u obliku pisma.Umutiti 2 jaja
sa 2 kašike mleka i malo soli,pa poho
vati palačinke.(Uvaljati u brašno,jaja pa
u prezle)Pržiti po par minuta sa obe stra
ne.Servirati sa kečapom,majonezom...
PS.Ostatak palačinki može se zamrznuti.
i koristiti po potrebi(naravno zagrejati u
rerni ili na malo ulja u tiganju)