петак, 25. мај 2018.

BRIOŠ-OBOGAĆENI HLEB

Potrebno je:
1 kocka svežeg kvasca
/ili 10gr suvog kvasca/
2 jaja
50 gr maslaca
500 gr brašna
kašičica soli
250 gr mleka
Priprema:
u zdelu izmrviti kvasac,dodati 1 kaši
ku šećera i 50 ml toplog mleka.Ostaviti
da odstoji 5 minuta da se kvasac aktivi
ra.Dodati jaja,rastopljeni maslac,ostatak
mleka i brašno,so pa zamesiti meko testo.
Mesiti oko 5 min pa premazati površinu
uljem,pokriti prozirnom folijom i ostaviti
da dvostruko naraste.Premesiti testo,
staviti u tepsiju obloženu papirom za pe
čenje pa ostaviti da ponovo naraste.
Premazati hleb žumancem pomešanim
sa kašikom mleka.Peći u zagrejanoj re
rni na 180'C oko 25 minuta.


Čarolije Nanine kuhinjice - kliknite

Čitaoci


Stari most