Potrebno je:
300 gr integralnog brašna
/pomešati heljdino,ražovo i ovseno)
300 gr belog brašna
1 kocka svežeg kvasca
300 gr integralnog brašna
/pomešati heljdino,ražovo i ovseno)
300 gr belog brašna
1 kocka svežeg kvasca
1 kašičica soli
1 kašika šećera
3 kašike maslinovog ulja
semenke lana,kima,suncokreta
(npr.po 2 kašike)
oko 1/2 l tople vode
Postupak:
Staviti u posudu kvasac,šećer i
1 dl vode.Ostaviti da odstoji 5-10min.
Dodati sve ostale sastojke i mesiti
5-6 minuta.Testo namazati uljem,
pokriti i ostaviti da dvostruko naraste.
Premesiti testo,oblikovati veknu pa
staviti u tepsiju obloženu papirom
za pečenje.Ostaviti da ponovo nara-
ste(oko 20 min)pa peći u zagrejanoj
rerni na 200'C 30 minuta.
1 kašika šećera
3 kašike maslinovog ulja
semenke lana,kima,suncokreta
(npr.po 2 kašike)
oko 1/2 l tople vode
Postupak:
Staviti u posudu kvasac,šećer i
1 dl vode.Ostaviti da odstoji 5-10min.
Dodati sve ostale sastojke i mesiti
5-6 minuta.Testo namazati uljem,
pokriti i ostaviti da dvostruko naraste.
Premesiti testo,oblikovati veknu pa
staviti u tepsiju obloženu papirom
za pečenje.Ostaviti da ponovo nara-
ste(oko 20 min)pa peći u zagrejanoj
rerni na 200'C 30 minuta.