петак, 1. јун 2018.

PILETINA PUNJENA SIROM

Potrebno je:
300 gr.mlevene piletine/batak i
karabatak)
100 gr prezla
2 kuvana jaja,100 gr trapista,
1 glavica crnog luka,2 čena belog
luka,1 kašika peršuna,so,biber
Priprema:u mleveno meso dodati
rendani crni i beli luk,1 jaje,biber,
oko 80 gr prezla.Sve dobro izme-
šati pa staviti u frižider,dok pri-
premite punjenje.
Fil:narendati trapist,dodati kocki
cu maslaca,narendana kuvana
jaja,peršun,so,biber.Od ove smese
oblikovati rolnice dužine 4-cm
(kao male ćevapčiće).Uzimati po
kašiku piletine,rastanjiti na dlanu
staviti rolnicu od sira i obložiti
je mesom.Uvaljati rolne u brašno,
jaja,prezlo i pržiti po par minuta
sa obe strane.Slagati na papir
za pečenje i peći u rerni još 20 min.


Čarolije Nanine kuhinjice - kliknite

Čitaoci


Stari most