среда, 6. јун 2018.

MOSTARSKA "DOLMA"

Potrebno je:
300 gr mlevenog mesa,10 paprika,
1 glavica crnog luka,3 čena belog luka,
1 jaje,5 kašika pirinča,1 kašika peršuna,
1 kašika senfa,suvi začin,so,biber,1 svež
paradajz ili malo soka od paradajza.
1 govedja kocka za supu,1 kaš.brašna
Postupak:
Paprike očistiti od semena.Sve sastojke
za fil pomešati i puniti paprike.Svaku
"zatvoriti"parčetom paradajza.Slagati
paprike u šerpu,naliti vrućom vodom
da poplivaju i kuvati oko 40 minuta.
Brašno umutiti sa malo vode,dodati
izmrvljenu kocku,kašiku peršuna i oko
1 dl paradajz soka.Krčkati još nekoliko
minuta pa servirati.


Čarolije Nanine kuhinjice - kliknite

Čitaoci


Stari most