четвртак, 14. јун 2018.

PASTIRSKA PITA

Potrebno je:
oko 1 kg krompira,50 gr maslaca
3 jaja,300 gr mlevenog mesa,1 glavica
crnog luka,3 čena belog luka,2 paradajza
(ili pelat),govedja kocka za supu,kašika
seckanog peršuna,so,biber,prezlo.
POSTUPAK:
Krompir kuvati u slanoj vodi,zatim ga
ocediti,ispasirati i dodati maslac.Neka
se prohladi 10 min,onda mu dodati so,biber
i 3 jaja umućena viljuškom.
U medjuvremenu na malo ulja pržiti meso,
dodati crni luk,zatim paradajz i 2 dl vode i
krčkati desetak minuta,Dodati kocku,peršun,
beli luk ,so,biber i 3 kašike prezli.Skloniti sa ringle.
Kalup za tortu(ili tepsiju)namazati maslacem
posuti prezlama,pa sipati pola pirea.Poravnati
pa staviti meso i opet sloj pirea.Po želji malo
ukrasiti ružicama od pirea,posuti parmezanom
i peći 30 min na 200 'C.


Čarolije Nanine kuhinjice - kliknite

Čitaoci


Stari most