Potrebno je:
1/2 l mleka,200 gr griza,2 jaja,3 kašike
ulja,40 gr maslaca,šećer,kajsije,limun.
Priprema:
prokuvati mleko sa šećerom i koricom
limuna.Dodati griz uz stalno mešanje.
Skloniti sa ringle,malo prohladiti pa doda
ti 3 kašike ulja,kocku maslaca i prstohvat
soli.U medjuvremeno sipati 1,5 l vode u
veliku šerpu da prokuva.
Navlažiti dlanove uljem pa uzeti testo,malo
ga utapkati,staviti kajsiju(ili polovinu ako
su krupnije).U svaku staviti malo šećera
pa praviti knedle.Spuštati ih u vrelu vodu,
pa kad isplivaju,smanjiti vatru i kuvati 5 min.
U tiganj staviti maslac,2 kašike ulja,pa
dodati oko 150 gr prezli.Pržiti par minuta,
skloniti sa ringle pa dodati 4 kašike šećera.
Vaditi knedle rupičastom kašikom,uvaljati
u prezle i služiti.(za sve vam treba oko 40min)