Potrebno je:
1/2 kocke svežeg kvasca(ili 5 gr suvog)
2 jaja,40 gr mekog maslaca,2 dl toplog
mleka,50 gr šećera,rendana korica limuna
3 kašike ulja,1 kašičica sirćeta i oko 1/2kg
brašna.(zbog sirćeta ne upijaju ulje).
Priprema:
Toplo mleko,kvasac i kašiku šećera pomeša
ti i ostaviti nekoliko minuta da nadodje.
Dodati sve ostale sastojke i zamesiti
testo.Pokriti ga i ostaviti oko 30 min.da
dvostruko naraste.Testo razvući na debljinu
oko 1 cm,vaditi velike krugove a zatim ma-
lom modlom(čašom)izvaditi sredinu.
Ostaviti oko 15 min da ponovo narastu pa
pržiti u dubokoj masnoći na srednjoj tempe
raturi da se polako prže sa obe strane.
Posuti šećerom u prahu.Lepe su i mekane
sutradan,mada ne verujem da će ih ostati.
1/2 kocke svežeg kvasca(ili 5 gr suvog)
2 jaja,40 gr mekog maslaca,2 dl toplog
mleka,50 gr šećera,rendana korica limuna
3 kašike ulja,1 kašičica sirćeta i oko 1/2kg
brašna.(zbog sirćeta ne upijaju ulje).
Priprema:
Toplo mleko,kvasac i kašiku šećera pomeša
ti i ostaviti nekoliko minuta da nadodje.
Dodati sve ostale sastojke i zamesiti
testo.Pokriti ga i ostaviti oko 30 min.da
dvostruko naraste.Testo razvući na debljinu
oko 1 cm,vaditi velike krugove a zatim ma-
lom modlom(čašom)izvaditi sredinu.
Ostaviti oko 15 min da ponovo narastu pa
pržiti u dubokoj masnoći na srednjoj tempe
raturi da se polako prže sa obe strane.
Posuti šećerom u prahu.Lepe su i mekane
sutradan,mada ne verujem da će ih ostati.