Potrebno je za testo:
30 gr svežeg kvasca(ili 5gr suvog)
1 kašika šećera,1jaje,2 dl tople vode,
3 kašike ulja,4 kašike kiselog mleka,
oko 1/2 kg brašna,kašika soli.
Fil:150 gr nekog belog sira,1 jaje,
2 kašike griza,1/2 praška za pecivo,
2 kašike kisele pavlake.Sve izmešati.
PRIPREMA:
izmrviti kvasac,dodati šećer i 1 dl.
tople vode,izmešati.Dodati jaje,ulje,
kiselo mleko,ostatak vode,brašno
i so.Mesiti nekoliko minuta,namazati
uljem,pokriti krpom i ostaviti da dvo-
struko naraste.Razvući testo u obliku
pravougaonika debljine oko 3 mm.
Testo premazati tankim slojem ma-
slaca(50 gr).Na širu stranu staviti
fil u obliku valjka.Drugu polovinu
testa iseći na trake širine oko 1,5 cm.
Pažljivo uviti rolat,prvo stranu sa
filom,pa polako sa trakama.Preneti
testo na tepsiju obloženu papirom
za pečenje,oblikovati rolat.Premazati
žumancem,ostaviti 15 min.da raste,
peći na 200'C 30 min.