Potrebno je:
50 gr svežeg kvasca,500 ml mlakog mleka,
1 kašika šećera,6 kašika brašna.Promešati
i ostaviti nekoliko minuta da se kvasac
aktivira.
Viljuškom umutiti 2 jaja,1 belance pa dodati
kvascu i 80 gr ulja.Dodavati malo po malo
oko 1 kg brašna i ravnu kašiku soli. Mesiti
nekoliko minuta,namazati uljem,poklopiti.
Ostaviti da se testo udvostruči.
Tada podeliti testo na 4 dela i svaki deo
razviti u krug(debljine oko7 mm).
Krug iseći na 8 trouglova,uvijati kifle i
ređati u tepsiju obloženu papirom za pečenje.
Ostaviti ih da ponovo narastu,premazati pre-
ostalim žumancem i peći na 200'C oko 25 min.
Od ovog testa dobije se 32 veće kifle.Kad se
prohlade,ostatak zamrznite i vadite po potre-
bi.Kad se podgreju ukusne su kao sveže.