петак, 19. октобар 2018.

BUREDŽICI

Potrebno je:
500 gr tankih kora za pitu,500 gr meša-
nog mlevenog mesa,3 glavice crnog luka,
srednje veličine,so,biber,ulje,100 gr pavla
ke za kuvanje,kiselo mleko,beli luk.
Priprema:
na malo ulja propržiti mleveno meso,doda
ti sitno iseckan crni luk,sve malo propržiti,
dodati so i biber,pa prohladiti.
Uzeti jednu koru,poprskati je uljem,prekriti
drugom korom,namazati je pavlakom.
Na jedan kraj kore rasporedite dve pune
kašike fila,saviti malo krajeve pa urolati.
Kad se utroše sve kore,premazati ostatkom
pavlake i ulja i peći na 200'C 30 min.
Kad se malo prohladi preliti kiselim mlekom
u koji se stavi narendani beli luk(oko 3 čena.
Staviti u frižider da se dobro ohladi.
Ukusno,osvežavajuće,zove ns "još".


Čarolije Nanine kuhinjice - kliknite

Čitaoci


Stari most