среда, 3. октобар 2018.

CORDON BLEU (plava traka)

Potrebno je:
oko 500 gr sveže svinjske pečenice
(može i piletina i teletina),8 ploški
šunke,8 ploški gaude,so biber,senf.
Za pohovanje:2 jaja,malo brašna,prezle.
Za bešamel:50 gr maslaca,2 kašike
brašna,100 ml pavlake,50 gr gorgonzole,
oko 400ml mleka,malo muskatnog oraha,
so,biber.
Šnicle istući da budu tanke,namazati ih
senfom,posoliti i pobiberiti.Između dve
šnicle staviti plošku šunke i plošku sira.
Uvaljati ih u brašno,zatim u umućena jaja
pa u prezle.Pržiti na srednjoj temp.po par
minuta,pa ređati u tepsiju.Preliti bešamel
sosom i peći na 200 'C oko 30 min.
Bešamel sos:zagrejati maslac,dodati bra-
šno,pržiti par min.pa dodavati mleko uz
stalno mešanje.Kad dobije finu gustinu,
dodati pavlaku,gorgonzolu(ili drugi sir)
musjatni orah,so i biber).PS.Ako sprema
te za više gostiju,možete šnicle spremiti
unapred,a preliv i pečenje pred samo slu-
ženje.Za prilog služite sve vrste povrća.


Čarolije Nanine kuhinjice - kliknite

Čitaoci


Stari most