четвртак, 30. август 2018.

LABUDOVO JEZERO

Potrebno je:
Testo:250 ml vode,125 gr maslaca,
prokuvati pa sipati160 gr brašna.
Stalno mešati 4-5 min,paziti da ne
zagori.Skinuti sa ringle,prohladiti pa
dodati jedno po jedno 4 jaja.
Pomoću špric kese prvo napraviti
telo labuda i peći na 200'C 30 min.
U drugoj tepsiji tankim špricem
oblikovati "glavu i vrat" i peći na
200'C oko 20 min.Podlogu preseći
horizontalno,filovati i staviti vrat .
Fil:skuvati u 400 gr mleka puding
od vanile i ohladiti.Umutiti 100 gr
maslaca pa mu dodati ohlađen puding.
"Jezero" napraviti od šećera u prahu,
malo vode i malo plave prehrambene
boje.


Čarolije Nanine kuhinjice - kliknite

Čitaoci


Stari most