четвртак, 10. јануар 2019.

RUČAK -PREDLAŽEM

Za danas sam kuvala:
-supa sa knedlama
-teleća kolenica sa povrćem
-preliv:bešamel sos sa gorgonzolom
-pire krompir
-caciki salata.
Teleću kolenicu staviti u lonac(expres)
dodati šargarepu,celer i vode da popliva
pa kuvati dok omekša.
Procediti.MESO- izdvojiti,preliti sosom.
U ostatak tečnosti isitniti povrće i podeliti
u 4 posude.Tri ostaviti u zamrzivač za neki
drugi dan.SUPA-jedan deo sipati u šerpu,dodati
oko 1l vode,suvi začin,so,biber i knedle.
PIRE KROMPIR: je klasika,sa malo maslaca
i mleka,soli,samo sam ga servirala kaši
kom za sladoled.
CACIKI salata:narendati krastavac,posoliti
pa ocediti tečnost,Dodati narendan čen
belog luka,so,maslinovo ulje i mileram.
BEŠAMEL:50 gr maslaca zagrejati,dodati
punu kašiku brašna,kratko propržiti pa doda
vati mleko do željene gustine.Dodati suvi
začin,muskatni orah i 50 gr mrvljene gorgo
nzole(ili neki topivi sir koji volite).
KNEDLE ZA SUPU:1 jaje,4kašike griza,1 kašika
ulja,malo suvog začina.Sve viljuškom umu
titi,pustiti 15 min da odstoji,pa kašikom va
diti knedle i spuštati u supu,koja lagano vri.
Kuvane su kad isplivaju na površinu.
Napominjem da je supa od iskuvane kole
nice puna prirodnog želatina,koji je izuzetno
zdrav za one koji rastu i one koji stare!


Čarolije Nanine kuhinjice - kliknite

Čitaoci


Stari most