уторак, 15. јануар 2019.

KASATO KOLAČ

Potrebno je:
300 gr očišćenih krompira,100 gr čoko
lade,100 gr maslaca,300 gr mlevenog
keksa,150 gr šećera u prahu,2 kašike
kakao-a,sok i kora pomorandže,ruma
po ukusu,100 gr mlevenih oraha.
Glazura:100 gr čokolade,2 kašike ulja,
istopiti na pari.
Krompir iseći na kocke i skuvati.
Ocediti vodu,pa u vruć krompir dodati
maslac i usitnjenu čokoladu.Sve zaje
dno gnječiti,da krompir bude bez gru-
dvica a da se maslac i čokolada otope.
Dodati keks,šećer,sok i koru pomora-
ndže,kakao,rum i orahe.Ako imate kalup
obložite ga prozirnom folijom i utisnite
masu.Ako nemate kalup,masu oblikujte
u tepsiji,stavite glazuru,ohladite i secite.


Čarolije Nanine kuhinjice - kliknite

Čitaoci


Stari most