Potrebno je:
500 gr šampinjona,100 gr slanine,
2 kašike ulja,peršun,beli luk,biber,
suvi začin,origano,1 glavica luka
10 parčića tosta
(još bolje ako je stariji),250 ml mleka,
3 jaja,200 ml kisele pavlake(20%mas).
i po želji 50 ml vina.
Priprema:na ulju propržiti iseckanu
slaninu,dodati luk pa pečurke isečene
na ploške.Kratko pržiti pa dodati beli
luk, vino i začine.
U tepsiju ređati pola ploški tosta,koji se
kratko umoči u mleko,zatim staviti
pržene pečurke,ponovo nakvašen tost.
Umutiti jaja sa kiselom pavlakom,poso
liti pa preliti preko hleba.Možete posuti
i malo rendanog parmezana.
Peći na 200'C oko 30 min.(Ja sam se
malo zaboravila pa je tamnije nego što
treba,ali bilo je baš ukusno.)