понедељак, 31. август 2020.

VINSKI GULAŠ

Potrebno je:
* 400 gr teletinu od plećke(junetine)
* 3 glavice luka
* 3 čena belog luka
* 400gr paradajza
* šargarepa
* 200ml crvenog vina
* 400 ml bujona(ili kocka za supu)
* so, biber, kašika dimljene crvene paprike u prahu.
Priprema:
meso iseći na kocke, uvaljati u brašno, pa propržiti na malo ulja. Izvaditi meso pa dodati kocku maslaca, zatim luk isečen na rebarca, beli luk. Pržiti par minuta pa dodati paradajz, vino, bujon i začine. Po želji dodati malo ljute paprike. Vratiti meso, pa sve sipati u vatrostalnu tepsiju, poklopiti folijom i peći na 170'C oko 3 sata. Dobićete meso koje se topi u ustima i ukusni sos. Služiti uz pire, pirinač ili testeninu. Prijatno! 

Čarolije Nanine kuhinjice - kliknite

Čitaoci


Stari most