уторак, 11. август 2020.

KOLAČ SA POMORANDŽOM, bez glutena

Potrebno je:
*2 pomorandže
*200 gr mlevenih badema
*1 kašika kakaoa
*1kašičica sode bikarbone
*1kašičica praška za pecivo
*4 jajeta
*150 gr šećera
Preliv: 200ml slatke pavlake
            200 gr crne čokolade
Priprema:cele pomorandže staviti da se kuvaju oko 30 min, pa ih usitniti u blenderu, zajedno sa korom(izvadite semenke).
-belanaca umutiti u čvrst sneg, dodavajući malo po malo šećer i na kraju jedno po jedno žumance.
Isključiti mikser, pa lagano umešati pire od pomorandže i ostale sastojke. 
Peći na 200'C oko 30 min(proveriti čačkalicom da li je pečeno).
Preliv:slatku pavlaku zagrejati skoro do ključanja, skloniti sa vatre pa umešati usitnjenu čokoladu. Mešati da se fino sjedini, pa preliti kolač. Stavite u frižider da se dobro ohladi i preliv stegne.

Čarolije Nanine kuhinjice - kliknite

Čitaoci


Stari most