четвртак, 2. јул 2020.

TRELEĆE

Ovaj sočni kolač napravite u tri koraka.
1.sipajte u šerpu 800ml mleka, 400ml kondenzovanog mleka, 200ml slatke pavlake. Zagrevajte na laganoj vatri, ali ne treba da prokuva. Sklonite sa vatre i neka se hladi. U međuvremenu napravite testo:
5 belanaca penasto umutite, dodavajući malo po malo 100gr šećera. Na kraju dodati, jedno po jedno 5 žumanca. 
Isključiti mikser pa lagano umešati 200gr brašna sa pola praška za pecivo, vanila i rendanu koru pomorandže.
Tepsiju (vel. 20x30cm)namazati maslacem, sipati testo i peći na 190`C oko 25 min. Pečeno testo izbušiti viljuškom ili štapićem, pa sipati pripremljeni preliv. Ohladiti u frižideru pa preliti karamelom.
Karamel:50ml vode, 300gr šećera zagrevati u dubljem tiganju, dok dobije boju ćilibara.Nemojte mešati, samo povremeno prodrmajte tiganj, da se šećer ravnomerno karamelizuje.
Skloniti sa ringle pa dodati 300ml zagrejane, mlečne, slatke pavlake. Stalno mešajte da se lepo sjedini i dodajte 20gr maslaca. Kad se maslac otopi karamel je gotov. Sipati u teglicu i čuvati u frižideru. 

Čarolije Nanine kuhinjice - kliknite

Čitaoci


Stari most