среда, 15. јул 2020.

MUSAKA, zelena

Za ovu ukusnu musaku, količine prilagodite svojim potrebama.
Priprema:na malo ulja ispržite luk, dodajte mleveno meso, propržite, zatim dodajte sok paradajza, so, biber, kao za svaku musaku.
U drugoj posudi skuvajte krompir, a pred kraj kuvanja dodajte dve veze oprane i očišćene blitve(ili spanać). Kad je povrće kuvano, ocedite vodu, dodajte kocku maslaca, so, malo mleka(ili supe) i usitnjeni beli luk, napravite fini pire.
Uzmite obruč(od kalupa za tortu) namažite maslacem i obložite papirom za pečenje. Obruč stavite na keramički tanjir za serviranje. Sipajte pola količine pirea sa blitvom, zatim mleveno meso i opet pire. Umutite malo kisele pavlake, jaje i so, pa prelijte musaku. Stavite u zagrejanu rernu na 200'C, oko 20 min.
Tj. dok se jaje fino zapeče. Uživajte! 

Čarolije Nanine kuhinjice - kliknite

Čitaoci


Stari most