четвртак, 30. јул 2020.

RIZI-BIZI

Potrebno je:
- 400gr graška(biže)
- 150gr pirinča
- manja glavica luka
- šargarepa
- pileći bujon(ili kocka za supu)
- so, biber, ulje
- mali paradajz ili malo sosa od paradajza. 
Priprema:
Na malo ulja propržiti sitno iseckan luk i šargarepu. Dodati grašak, promešati pa sipati bujon. Po potrebi dodati još vruće vode da grašak popliva. Dodati paradajz ili tomatino. Neka se krčka oko 30min. Tada dodati pirinač i kockicu maslaca. Treba da vri 7-8 min. Dodati začine po ukusu(so, biber, peršun, mirođija, suvi začin). Poklopiti i ostaviti na vrućoj ringlu da odstoji dok pirinač upije tečnost i omekša(ili na tihoj vatri). Po želji služiti uz pileće šnicle. 

Čarolije Nanine kuhinjice - kliknite

Čitaoci


Stari most