среда, 22. јул 2020.

PUNJENI PATLIDŽAN

Potrebno je:3 patlidžana srednje veličine, 300gr mlevenog mesa, luk, beli luk, so, biber, paradajz sos, ulje.
Priprema:na malo ulja propržite luk, meso, dodajte beli luk i začine. 
Patlidžane prepolovite, posolite i ostavite da malo odstoje. Operite ih i punite mesnim nadevom. Pouljite i složite na veliki pleh obložen papirom za pečenje.
Izdubljene delove patlidžana, takođe stavite na drugi deo pleha, da se peku.
Stavite i 3 paprike i 4 čena neočišćenog belog luka. Pouljite i pecite na 200'C oko 30min. 
Da biste dobili ukusan NAMAZ od patlidžana, stavite očišćene, pečene, paprike, patlidžan, istisnite beli luk, dodajte so, biber, malo ulja i sve dobro izblendirajte. I ako je na slici u drugom planu, probajte, ukus je divan. 

Čarolije Nanine kuhinjice - kliknite

Čitaoci


Stari most