понедељак, 13. јул 2020.

HELJDOPITA- Mediterana

Svi znamo koliko je heljda zdrava i ukusna, a evo i da joj damo novi ukus.
Fil:3 jajeta, 200ml jogurta, 200ml kisele vode, 200ml kisele pavlake, 400gr sira, pola praška za pecivo, 100ml ulja, so, masline. 500gr heljdinih kora za pitu. 
Jaja malo umutite žicom, dodajte usitnjenim sir (feta) i ostale sastojke. 
Uzmite jednu koru, pa je isecite po dužini na tri dela. Svaku traku( četkom) premažite filom. Na jedan kraj stavite kašičicu fila i maslinu, pa uvijajte da dobijete trougao. Ponovo ih premažite filom, ređajte na papir za pečenje i pecite na 200'C oko 30min.
Od ove količine, ja sam napravila manju pitu na klasičan način i 9 trouglova. 



Čarolije Nanine kuhinjice - kliknite

Čitaoci


Stari most