четвртак, 14. март 2019.

TRI LEĆE

Ovaj italijanski kolač,vrlo je popularan
i u Dalmaciji,sa razlogom,jer je sočan i 
moćan,topi se u ustima...
1.napravite preliv:
800 ml mleka,200 ml slatke pavlake i 
400 ml kondenzovanog mleka(kupi se 
u supermarketima),staviti u šerpu,
prokuvati i ostaviti da se hladi.
Testo:penasto umutiti 5 belanaca sa
prstohvatom soli i stalno muteći do
dati 100 gr šećera.Kad se umuti dodati
jedno po jedno 5 žumanaca.
Isključiti mikser pa lagano umešati
200 gr brašna sa pola praška za pecivo,
dodati vanilu i koru pomorandže.
Sipati u tepsiju vel.20x30 cm i peći na
190'C oko 25 min.
Pečen biskvit izbušiti viljuškom,pa
preliti kuvanim prelivom od mleka.
Staviti da se hladi i napraviti karamel.
U dublji tiganj sipati 50 ml vode i 300gr
šećera.Ne mešati,samo protresati tiganj
i paziti da ne zagori.Kad šećer dobije
zlatnu,karamel boju,skloniti sa ringle pa
uz stalno mešanje dodati 300ml slatke
pavlake.Mešajte dok se lepo sjedini a
na kraju umešati 20 gr maslaca.Ostaviti
da se prohladi i malo zgusne,pa onda 
preliti preko kolača.Rashladiti i uživati.


Čarolije Nanine kuhinjice - kliknite

Čitaoci


Stari most