Kad probate ovu pogaču,nećete želeti ni jednu drugu.Priprema je jednostavna,a "štos" je u dodavanju maslaca.
Priprema:u posudu staviti kocku svežeg
kvasca,1 kašiku šećera,2 kašike brašna
i 200 ml toplog mleka.Pustiti 10 min da se kvasac aktivira.
Tada dodati 2 jajeta,50ml ulja,100 ml
tople vode,oko 600 gr brašna i kašiku soli.Ostavite na toplom mestu oko 15
min da testo počne raditi.Zatim dodajte
50 gr mekog maslaca i dobro ga ume
šajte u testo.Kad testo dvostruko naraste.
Tada ga lagano premesite,stavite u te
psiju,pustite da se ponovo digne i pecite
30 min na 200'C.Pogača je vrlo ukusna,hrskava i meka istovremeno.
Ja sam imala ovaj kalup,pa sam stavljala
kuglice testa jednu do druge,pouljenim
rukama,pa su se posle lako odvajale.
Uz malo "mezetluka",divno posluženje!