петак, 1. март 2019.

Torta kutlača






Ovu torta i nema baš neko lepo ime,ali je ukusna i izdašna.Ime je dobila po tome što se fil sipa kutlačom.
Ja sam se ovaj put služila prečicom,pa
sam kupila gotove čokoladne kore za tortu.Dakle,napravila sam samo fil.
Kore su dimenzija 35x25cm (ogromne).
Fil:800 ml mleka,15 kašika šećera,200
gr čokolade za kuvanje,250 gr margarina(maslaca),250 gr mlevenih
oraha,2 kašike arome ruma ili vanile i
rendana kora pomorandže.
Staviti mleko i margarin da prokuva i
koricu pomorandže.Tada dodati sve
ostale sastojke i mešati par minuta da
se sve sjedini.
U dublju tepsiju staviti prvu koru,pa je
preliti trećinom vrućeg fila(kutlačom).
Isto ponoviti sa drugom i trećom korom.
Ostaviti tortu da prenoći i upije fil.
Sutradan seći i ukrasiti po želji.
Ja sam jedan deo isekla na kocke,jedan
deo sam isekla krugove,pa ukrasila
prelivom od šećera u prahu i limuna,
jedan deo orasima,malinama...
Od okrajaka možete napraviti kuglice...

Čarolije Nanine kuhinjice - kliknite

Čitaoci


Stari most