Danas predlažem:
-mnogo svežeg povrća u salati
-krem čorba od karfiola
-sporo pečeno meso i pirinač.
Za mlade domaćice,podsetnik kako
ja spremam pirinač i meso.
Sve je prilagođeno deci,mojim unucima,koji vole ovakav pirinač.
-u šerpu staviti kašiku ulja i veću kocku
maslaca.Kad se maslac istopi dodati šolju pirinča.Mešati jedan minut pa dodati 3 šolje vruće vode i kocku za supu.Promešati i kuvati oko 5-6 min.
Tada isključiti ringlu,poklopiti i ostaviti
dok pirinač upije svu tečnost(10-15min)
Meso:na slici je parče junetine(400gr).
meso posoliti i pobiberiti,ispržiti po par
minuta na vrelom ulju,sa svih strana.
Tada staviti u tepsiju.U tiganj u kome
se pržilo meso dodati čašu vode,promešati i sipati preko mesa.
Prekriti folijom i peći na 170'C oko
80 min.Uživajte.