недеља, 21. април 2019.

SARMICE OD RAŠTANA-JAPRAK

Listove raštana očistiti od korena i obariti u slanoj vodi oko 10 min.
Ocediti,prohladiti.
Fil:oko 500gr mlevenog mesa,glavica
sitno iseckanog crnog luka,3 čena belog
luka,2 kašike iseckanog peršuna,šoljica
pirinča,jedno jaje,so,biber po ukusu.
Sve izmešati.Stavljati po kašiku fila na
list,uviti sarmu i slagati u šerpu.Naliti
vrućom vodom,poklopiti tanjirom i
kuvati na laganoj vatri oko 40 min.
Dve kašike brašna umutiti sa malo vode,
dodati sarmicama,plus šoljicu paradajz
soka i kocku za supu.Kuvati još kratko.
Po ukusu dodati još malo suvog začina
i bibera.Služiti sa pire krompirom ili po 
želji.Odlično se slaže sa pavlakom a ja sam za salatu iseckala rukolu i mladi luk
i pomešala sa kiselom pavlakom.Njamm

Čarolije Nanine kuhinjice - kliknite

Čitaoci


Stari most