среда, 24. април 2019.

ANANAS TORTA

Biskvit:5 belanaca umutiti sa 150 gr
šećera(postepeno dodavati),pa dodati
jedno po jedno 5 žumanaca.Isključiti
mikser pa lagano umešati 120gr brašna,
60 gr gustina(kukuruzni skrob),pola
praška za pecivo,vanilu.U kalup za tortu
staviti pek-papir,sipati testo i peći na
180'C oko 25 min.Ohladiti i preseći na dve kore.
Otvoriti konzervu iseckanog ananasa,
ocediti voće.U sok (ako nema 500ml,
dodati vode,pa u njega zakuvati puding
od vanile i 2 kašike gustina.Ohladiti.
Umutiti 500 ml slatke pavlake ,pa polovinu dodati ohlađenom pudingu
(umutiti mikserom).Na kraju dodati
(kašikom usitnjeni ananas).
Na tanjir staviti prvu koru,poprskati
sokom pomorandže i staviti ceo fil.
Staviti drugu koru,poprskati sokom
a onda namazati ostatkom šlaga.
Za ukras ja sam koristila ušećerene
trešnje(100gr),borovnice i ananas.
Rashladite i uživajte.

Čarolije Nanine kuhinjice - kliknite

Čitaoci


Stari most