Potrebno je:fil
500 gr mešanog mlevenog mesa,
1 jaje,2 glavice crnog luka,4 čena
belog luka,2 kašike sitno iseckanog
peršuna,1 kašika suvih začina(vegeta,
začin C,4-5 kašika pirinča,1 kašika
aleve paprike,so i biber po ukusu i
1 kašika ulja,Sve dobro izmešati.
Uzeti glavicu kiselog kupusa,razdvojiti
listove,očistiti koren.Na svaki list sta-
viti punu kašiku fila,prvo saviti list sa
strane,pa urolati.Na dno šerpe staviti
nekoliko praznih listova,poređati sarme.
Preko sarme staviti nekoliko komada
suvog mesa(rebra,slanina..,).Ponovo
pokriti listovima,sipati malo soka para-
dajza,staviti izmrvljenu kocku za supu
(ili bujon)naliti vodom da popliva i ku-
vati na srednjoj temp.dok kupus omekša.
Povremeno protresti šerpu i dosuti vode
po potrebi.Ps.Možete sarme pokriti
folijom i peći na 170'C oko 2 h.