Potrebno je:
pre početka rada uključite rernu na
190'C.U kalup za tortu stavite papir
za pečenje,ivice namazati maslacem.
Testo:penasto umutiti 5 belanaca,po-
stepeno dodajući 5 kašika šećera i na
kraju 5 žumanaca.Isključiti mikser pa
lagano umešati 5 kašika mlevenih
oraha i 1 kašiku brašna.Sipati u kalup
poravnati i peći na 190'C oko 15 min.
Ohladiti testo,staviti na tacnu za servi
ranje i posuti sokom pomorandže.
Fil 1.-200 gr mlevenih oraha preliti sa
50 ml.vrelog mleka.Kad se ohladi do-
dati 150 gr maslaca i 50 gr otopljene
i prohlađene čokolade,sok i izrendanu
koru pomorandže.(ja sam dodala 100gr,
zato mi se ne vide tri sloja,greška:-(.
Na kraju dodati umućena 4 žumanca
sa 4 kašike šećera.(zbog sigurnosti se
par minuta kuvaju na pari i ohlade).
Fil staviti preko testa,poravnati.
2.fil-šaum:dobro umutiti 4 belanca pa
stalno muteći dodati vruć sirup od 250
gr šećera i 50 ml vode(kuva se oko 4 min
kad prokuva.Staviti preko prvog fila a
kao ukras narendati malo čokolade.
Recept izgleda dug,jer je precizan,sve
ovo se napravi za manje od sat vremena,
a ukus je predivan.Uživajte!