субота, 10. новембар 2018.

DOMAĆI BUJON

Potrebno je:
1 kg mesa po izboru.Ja sam stavila
500 gr teletine sa koskom,400 gr
junećih rebara i 1 šuplju juneću kost.
Stavite meso u dublju šerpu(još bolje
expres lonac),dodajte povrće bez se-
ckanja:3 šargarepe,manji koren celera,
glavicu crnog luka,1-2paprike.
Nalijte hladnu vodu i kuvajte dok meso
omekša.Tada procedite supu,dodajte
sitno seckano povrće i sitno iseckano
meso.Kad se prohladi sipajte u plasti
čne posude,na vrh stavite grančicu
peršuna,zatvorite i nalepite etiketu sa
oznakom sadržaja.Kad imate ovakav
bujon,za 10 min napravite zdravu,do-
maću supu.(npr.u 1litar vode dodate
ovaj bujon,prokuvajte,začinite po uku
su,dodajte po želji testeninu).
Ako želite čisti bujon nemojte dodavati
povrće i meso,nego ih odmah"smažite".
Ovakav bujon možete dodati u rižot...
i mnogo jela,zavisno od vaše mašte:-)


Čarolije Nanine kuhinjice - kliknite

Čitaoci


Stari most