четвртак, 28. мај 2020.

MUS TORTA SA JAGODAMA

Potrebno je:
200gr crne čokolade, 5 jaja, 100gr šećera, vanila, 130ml slatke pavlake.
Preliv:100gr čokolade, 30ml pavlake.
kesicu želatin. 
Priprema:
1.otopiti čokoladu na pari
2.umutiti sneg od belanaca, 50gr šećera, prstohvat soli
3.umutiti žumanca sa 50gr šećera, vanilom i 2 kašike vode, pa kuvati na pari 5-6 minuta.
Skloniti žumanca sa vatre, dodati otopljenu čokoladu, čvrsto umućenu pavlaku i na kraju umućena belanaca i želatin, pripremljen po uputstvu.
Posudu oblika polulopte, obložiti prozirnom folijom, izliti mus i staviti u frižider dok se stegne.
Istresti na tanjir za serviranje. 
Tada otopiti čokoladu sa pavlakom, preliti mus i gusto poređati jagode.
Po želji možete i jagode premazati želatinom, da se duže održe čvrstim. 

Čarolije Nanine kuhinjice - kliknite

Čitaoci


Stari most