уторак, 12. мај 2020.

KAJSIJA ŠTANGLICE

Potrebno je:
 - 3 kore za rozen tortu
 - 500 gr suvih kajsija(samleti u secku) 
 - 150 gr mlevenog keksa
 - 200 gr mlevenih oraha
 - 125 gr maslaca
 - 200 gr šećera
 - 100 ml vode
 - sok oko pola limuna
Priprema:
u šerpu sipati 100ml vode, 200gr šećera i 125 gr maslaca. Kad prokuva dodati kajsije, zatim orahe, keks. 
Podeliti masu na dva dela i vrući fil stavljati na dve kore. Staviti treću koru, pa pritisnuti težim predmetom par sati. 
Tada preliti glazurom.Seći kad se glazura stegne. 
Glazura:u 200gr šećera u prahu postepeno dodavati sok limuna, da se dobije fini preliv. 


Čarolije Nanine kuhinjice - kliknite

Čitaoci


Stari most