петак, 17. мај 2019.

VOĆNA TORTA sa jagodama.

Biskvit:4 belanca mutiti sa 4 kasike 
šećera,pa dodati žumanca,2 kašike
otopljenog maslaca.Isljučiti mikser pa lagano umešati :kašiku kakaoa,
4 kašike brašna,pola praška za pecivo.
Peći u kalupu obloženom papirom za pečenje na 190'C oko 30 min.(proveriti
čačkalicom da li je pečeno).
Ohladiti i iseći na dve kore.
Fil:umutiti 500 gr krem sira,pa dodati 
200gr umućene slatke pavlake sa dve
kašike šećera u prahu.Na kraju dodati
želatin(10 gr) pripremljen po uputstvu.
Izdvojiti malo krema za vrh torte a u 
ostatak dodati oko 300 gr iseckanih
jagoda.Kore natopiti sokom,staviti deo fila,zatim želatin od jagoda,ponovo fil
drugu koru i krem po celoj torti.ukrasiti
rashladiti i služiti.
Žele:200 gr jagoda izgnječiti viljuškom,dodati 3 kašike šećera,200ml
vode i kratko
prokuvati(oko 5 min).Procediti kroz cediljku,pa dobijenom pireu dodati želatin pripremljen po uputstvu.
U širu posudu staviti prozirnu foliju,izliti
masu i staviti u frižider da se stegne.

Čarolije Nanine kuhinjice - kliknite

Čitaoci


Stari most