петак, 24. мај 2019.

RUČAK - sporo pečena ćuretina,testenina i domaći pesto sos

Uh,duži mi naziv jela nego priprema.
Dakle,kupila sam ćureći karabatak bez kosti,stavila na papir za pečenje pa začinila:so,biber,paprika,sok limuna,beli luk u prahu i ulje.Dobro utrljajte začine,dodajte 100ml vode,poklopite
folijom i u rernu oko 2h na 170'C.
Meso je neodoljivo meko i ukusno.
Testeninu skuvajte,ocedite ,dodajte malo
maslaca i na kraju pesto sos.
Pesto sos:puna čaša bosiljka,čen belog luka,90 gr pečenog kikirikija,50 gr parmezana i 100ml maslinovog ulja.
Dodajte po ukusu so i biber i sve dobro
usitnite u secku ili blenderu.Gotovo☺

Čarolije Nanine kuhinjice - kliknite

Čitaoci


Stari most