недеља, 5. мај 2019.

LEBLEBIJE - NAUT

Ako niste do sada probali,ne znate šta
propuštate.Leblebije pripadaju porodici
mahunarki,pune su gvožđa,B vitamina
i vlakana.
Ja ih kupujem kuvane(u konzervi) i vrlo brzo se spreme,ukusne su i zdrave.
Dakle:na malo ulja propržite sitno iseckanu glavicu luka,jednu šargarepu,
i jednu papriku.Dodajte nekoliko čeri
paradajza,malo paradajz soka i oko
100 ml vode.Ocedite leblebije od vode
i dodajte u šerpu.Kuvajte 7-8 min.
Začinite:so,biber,suvi
začini po ukusu,ali najvažnije da na
kraju dodate iseckan peršun i čen belog
luka.Služite kao prilog uz neko meso,
sa ćufticama itd...

Čarolije Nanine kuhinjice - kliknite

Čitaoci


Stari most