Priprema:
par krompira,skuvati u slanoj vodi.
Ocediti,prohladiti pa narendati.
U istoj vodi kuvati šolju kukuruza šećerca
i šolju narendane šargarepe.Kuvati
5-6min,ocediti i prohladiti.
Jednu tikvicu narendati,posoliti,pustiti
da malo odstoji,pa dobro ocediti vodu.
Jednu crvenu papriku,iseckati najsitnije
što možete.Mladi luk,sitno iseckati.
U velikoj posudi staviti svo povrće,dodati
so i biber,2 kašike mleka u prahu i nekoliko kašika kukuruznog brašna.
(po ukusu možete dodati i ljutu papriku).
U tepsiju staviti papir za pečenje,pa
pomoću obruča oblikovati hamburgere.
(naravno,možete ih oblikovati i rukom).
Peći na 200'C oko 30 min.
Služiti sa salatom,a možete i u kifli kao
pravi hamburger.