четвртак, 7. фебруар 2019.

SRCE TORTA

Ovo je više kolač nego torta,ali je vrlo
ukusna i osvežavajuća.
Priprema:napravite biskvit od :
6 žumanaca,6 kašika šećera,10 kašika
vode umutite pa dodajte vanilu,12 kašika brašna i 1/2 praška za pecivo.
U veliki pleh staviti papir za pečenje,
izliti masu i peći na 190'C oko 15 min.
Fil crveni:500 gr višanja,200 ml vode i
3 kašike šećera prokuvati,pa zakuvati
puding maline,razmućen u 100 ml vode.
U kalup stavite papir za pečenje,sipajte
puding sa višnjama i poravnajte.
Žuti fil:skuvati 3 pudinga vanila sa 9 ka
šika šećera i 1 l vode.
U međuvremenu umutiti čvrst sneg od
6 belanaca,postepeno dodavati 6 kaši
ka šećera.U umućen sneg polako,uz
stalno mućenje,dodavati vruć puding.
Sipati preko fila od višanja,a na vrh
staviti biskvit,isečen kao srce(ili prema
obliku kalupa.Biskvit natopiti sokom
pomorandže.Kad se ohladi i stegne,seći.


Čarolije Nanine kuhinjice - kliknite

Čitaoci


Stari most