субота, 8. фебруар 2020.

ROZEN TORTA SA KOKOSOM

Potrebno je:5 kora za rozen tortu, 400ml
kondenzovanog mleka, 300gr kokosa, 
100gr mleka u prahu, 150gr čokolade, 
100gr šećera u prahu, 125gr maslaca, 
oko 100ml mleka. 
U šerpu sipati mleko, kondenzovano mleko i maslac. Kad se dobro zagreje, dodati usitnjenu čokoladu, stalno mešati
dok se istopi. Skinuti sa ringle pa dodati mleko u prahu i kokos. Dobro izmešati pa vrućim filom mazati kore. Ja sam uzela 5 kora, ali možete i svih 8 samo će biti tanji sloj fila. Pritisnuti nekim težim predmetom da se fino izravna i poveže. Neka odstoji nekoliko sati da kore omekšaju. Tada staviti preliv:pomešati oko 150gr šećera u prahu, sok pola limuna i malo extrakta maline. Kad se stegne, seći na kocke ili štanglice. 

Čarolije Nanine kuhinjice - kliknite

Čitaoci


Stari most