субота, 15. фебруар 2020.

Biftek Wellington

Priprema:biftek(ili pečenicu), namazati uljem, uvaljati u so i biber. U tiganju dobro zagrejati malo ulja, pa meso Zapeći sa svih strana, po par minuta.
U isti tiganj dodati malo maslaca pa dodati sitno seckan luk, zatim pečurke, meso dve sveže kobasice. Propržiti, dodati malo vina, so, biber, peršun, beli luk. Prohladiti, usitniti u secku, dodati dve kašike prezli.
Rastanjiti lisnato testo, pa ga prekriti
smesom od pečuraka, staviti biftek, premazati ga senfom, pa pažljivo uviti rolat. Premazati žumancetom umućenim sa malo mleka. Nežno zarezati testo i peći na 200'C oko 30-40 min.
PS. ja sam stavila sloj baby spanaća, radi colorita, ali nije obavezno.


Čarolije Nanine kuhinjice - kliknite

Čitaoci


Stari most